Caleidoscopic

CALEIDOSCÓP, caleidoscoape, s. n. Dispozitiv optic cilindric alcătuit din oglinzi, cu ajutorul căruia se produc imagini simetrice multiple ale unor piese mici, colorate, plasate în interior.

Apărem pe lume la fel: făpturi vulnerabile şi lipsite de apărare, protejate de răul lumii timp de 9 luni doar pentru a fi nevoiţi să ne confruntăm ani întregi cu propriile himere. Ne pierdem inocenţa încă din ziua în care deschidem ochii pentru prima dată în ciuda eforturilor continue de a ne păstra curaţi. Suntem victime a tot ceea ce întâlnim în calea noastră şi tot ceea ce ne defineşte ne şi anulează câte puţin din ceea ce suntem de fapt.

Ne batem cu pumnul în piept şi urlăm cât se poate de tare, suntem convinşi că noi deţinem adevărul absolut. Suntem doar rezultatul tuturor lucrurilor trăite. Inconştient ne lăsăm şlefuiţi de fiecare om care trece prin viaţa noastră. Uneori poposim şi noi în viaţa altora pentru a ne odihni sufletele mereu în căutare de ceva.   S-ar putea să rămânem pe loc sau există riscul de a o lua la fugă distrugând mai apoi tot ce-am iubit cândva la omul gazdă.

Încercăm să ne caracterizăm prin simple cuvinte, să ne raportăm la alb şi negru, la bine sau rău. Fugim de realitate sperând că e un simplu coşmar şi ne căutăm pe noi înşine zi de zi, fără a ne gândi măcar pentru o secundă că nu trebuie să fim cumva. Un cuvânt nu poate defini un om aşa cum soarele nu-nseamnă tot timpul bucurie, ci poate fi doar semn de secetă. Avem cicatrici pe corp şi suflet, dar dacă am lăsa lumina să pătrundă prin cioburile ascuţite ce ne-au rănit în repetate rânduri poate am reuşi şi noi să vedem acea imagine de ansamblu pe care o căutăm cu atât de multă disperare. Dacă pentru câteva clipe ne-am permite să fim buni fără a ne fi frică de răutatea celorlalţi poate am descoperi perfecţiunea sau poate simetria gândurilor noastre ne-ar face doar să iubim mai mult acest scenariu haotic, aceste roluri monotone pe care încercăm să le jucăm cu atât de multă graţie.

IMG_4967-horz

Reclame

2 gânduri despre „Caleidoscopic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s